Home » Bijzondere COVID-19 tijden.

Bijzondere COVID-19 tijden.

 • Jef 

Heel straf, eigenlijk compleet onverwacht en zelfs niet te begrijpen…maar ook Pro-Oils ontsnapt niet aan de Corona & Social Distancing-maatregelen. Het zijn bijzondere COVID-19 tijden.

Komende weken blijft de levering van Pro-Oils producten wat lastiger. Ondanks dit hopen we op uw vertrouwen en zien graag uw bestelling tegemoet, zodat we deze snel na de heropening kunnen leveren!

After Work Kart Cup

De 4de en beslissende Kampioenschapsrace van 23 april 2020 van onze Pro-Oils After Work Kart Cup wordt niet geannuleerd maar wel verplaatst tot wanneer racen en “feesten” weer mag. De actieplaats blijft natuurlijk the one & only Action Kart in Hasselt! We houden jullie op de hoogte!

Uiteraard blijft de beloofde prijzenpot onveranderd. De Pro Oils Citroën C1 Cup staat al ongeduldig op jullie te wachten. Check it out op onze Pro-Oils Facebookpagina voor de opbouwfoto’s van onze (werkloze 😭) racemachine.

Citroen C1 Cup

Pro-Oils Citroën C1 racemachine
Pro Oils Citroën C1 racemachine in opbouw

Je ziet op onze Pro-Oils Facebookpagina ook de foto’s van de opbouw van onze ProOils Citroën C1 Cup racewagen met onder anderen een filmpje waarop Bart de rolkooi in de grondverf zet en Gust de steunen voor de rolkooi in de auto last …veeeel meer werk dan je denkt aan zulk klein autootje! Met een heel strikt reglement dan nog dat zegt dat er aan de auto geen niet reglementaire wijzigingen mogen aangebracht worden. Wat zijn dan die reglementaire wijzigingen?

 • Verwijderen van alle isolatiemateriaal, ook achter het dashboard
 • Verwijderen van alle zetels en kuipzetel monteren (niet geleverd in de kit)
 • Daarna monteren van alle items van de verplicht aan te kopen C1 Cup Kit
 • Verplichte Cup-rolkooi + harnas monteren
 • Geventileerde schijfremmen (kit) vooraan en plaatsen van de in de kit voorziene race-remblokken + plaatsen van de race-remvoering achteraan
 • Voorpoten dwarsbalk (kit)
 • Monteren van de in de kit voorziene AST-schokbrekers
 • Aankopen en plaatsen van de niet in de kit voorziene 16’ velgen
 • Monteren van de door de organisatie aangepaste en verzegelde ECU
 • Het monteren van de kit-luchtinlaat en luchtfilter
 • Monteren van compleet nieuwe uitlaat en uitlaatcollecteur (beiden in de kit)

Met deze auto zouden we dit jaar aanwezig zijn op quasi alle Skylimit-Trackdays van Zolder en zouden we de 6 RACB-C1-races rijden. Daaronder was er 2x een 24h race voorzien (Mettet en Francorchamps) en verder nog 2x een race in Zolder, 1x Magny Cours en 1x Zandvoort. Daarvan zijn Zolder, Mettet en Magny Cours ondertussen al weggevallen. Met een beetje Coronageluk rijden we dit jaar toch nog in Francorchamps (24h) en in Zolder (6h).

Leveringen

Dat is niet het enige minder leuke Coronanieuws. In België worden heel wat striktere COVID-19 restricties gehanteerd dan in Nederland. Naast de horeca en alle “niet essentiële” (= geen voedingverkoop) winkels zijn ook de garages gesloten. Aangezien olie en alle andere car-liquids “niet essentieel” zijn, ligt onze Belgische en Nederlandse verkoop (en trouwens ook onze aanvoer) helemaal stil. En dat al sinds 13 maart.

Maar… uitgesteld is niet verloren en in het Frans wordt dat “reculer pour mieux sauter” (een stapje terug zetten om beter te kunnen springen). Daaronder mag je verstaan dat we van de kartrace iets heel leuks gaan maken, dat de C1 er heel schitterend uit zal zien en tiptop geprepareerd zal zijn, dat het magazijn en de burelen helemaal mooi en netjes zullen zijn zodat we helemaal klaar zijn om, vanaf wanneer het weer mag, onze verkoop terug de hoogte in te swingen.

Tot…. as soon as possible!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *