Home » Met Pro-Oils naar Salvage rally: voorbeschouwing.

Met Pro-Oils naar Salvage rally: voorbeschouwing.

  • Jef 

Editie 2020; van 26/1 – 31/1, start in ??? over Lecco naar Ljubljana

De Salvage Rally is een 100% echte Regularity Rally met Bol Pijl, Kaartlezen, Blinde lijnen, Ingetekende lijnen, Grensbenadering, ingeven van Checkpoints, Visgraat en natuurlijk ook RT’s.

In 2019 reden Jef Van Mechelen en Jean Janssens (Teamnaam Double J) de Salvage Rally met hun Mercedes 300E met bouwjaar 1985. De rally liep toen van Antwerpen naar Bratislava. De sneeuw (met echte sneeuwmuren!) maakte er helemaal een feest van. Op één namiddag na… Wegens een door sneeuw en omgevallen bomen afgesloten weg, werd een andere route gekozen…waar ze 2 uur vastzaten in de sneeuw en een wegvliegende sneeuwketting voor een afgebroken remleiding zorgde. Alles werd opgelost en de rit werd gewoon verder gezet.

Mercedes 300E Salvage 2020

Dezelfde auto staat terug klaar en Double J kijkt enorm uit naar hun nieuw avontuur dat begint met… het zoeken naar de startplaats! Ze kregen tot nog toe 3 tips; de startplaats ligt op 2u30 (snelste weg volgens Google Maps) van Antwerpen. Tip 2; de startplaats ligt op 7u30 (Roadbook snelheid) van de eerste stop in Besançon en als 3de tip; een onboard-foto van een auto… Double J tast nog 200% in het duister.

Vanuit Pro-Oils wensen wij team Double-J veel succes en bovenal veel plezier!

Zo wordt de rally door de organisatoren omschreven:

Een avontuurlijke rally vol fun en verrassingen. Met een oldtimer van minstens 30 jaar oud ga je op weg voor een week pret met gelijkgestemde zielen. Doel is Praag bereiken binnen de vooropgestelde tijd. 6 etappes brengen je langsheen prachtige landschappen waarvan je kan genieten als je geen technische panne hebt onderweg. Mocht dit helaas toch het geval zijn, dan dien je zelf de herstellingen uit te voeren. Begeleiding is voorzien. Eén gouden regel tijdens heel de rally: “When in trouble, DO NOT CALL US!”. 🙂

Dit is een rally voor de “durvers en creatievelingen” onder ons – niet voor “sissies”. De exacte locatie van de tussenstops alsook van het einddoel blijft een verrassing tot bij het vertrek. Dan ontvang je een roadbook waarin je alle informatie terugvindt. Alle teams komen nà 6 dagen samen in Praag – van daaruit dient elk team de terugweg in eigen beheer te organiseren. Het enige dat je nu nog moet doen is als team inschrijven. Elk team bestaat uit minimum 2 en maximum X personen per auto/bus/vliegtuig/tank/vrachtwagen/trein op wielen….

Salvage rally 2019 sneeuw

REGLEMENT

Tijdens de rondrit zullen er punten te verdienen zijn. Er zullen alle dagen meldpunten verwerkt worden in de wedstrijd die moeten behaald worden. De wedstrijdjury zal punten geven aan:

  • De mooiste auto,
  • Het best verklede team,
  • De beste herstelling van voertuig,
  • De oudste auto,
  • Handigheidsproeven,
  • Denkproeven,
  • Vertelproeven,

Dit alles zal door een onbesproken jury worden vastgelegd.

WAT KAN JE WINNEN?

Elk team maakt kans om een auto te winnen. De welke? Surprise.

WIE KAN MEERIJDEN?

Jong, oud, man, vrouw, jonge mannen, jonge vrouwen, minderheden, meerderheden, groepen, ploegen, vaders, moeders, vader en moeder, broer en zus, zus met vriendinnen, broer met vrienden, met uw lief, met het lief van iemand anders, met uw vrouw, met de vrouw van iemand anders, met de man van uw zuster, met de buurman/buurvrouw, ook met de buurvrouw van in een andere straat, met uw collega (gevaarlijk), met uw baas, met iemand uit de politiek (gevaarlijk), met uw zakenpartner, met uw ex, met de vriend van uw ex (beter dan uw ex), met uw schoonmoeder, met uw schoonvader, nonkel, tante, suikertante, suikernonkel, filmsterren, ministers en dokwerkers, café-uitbaters, enz.

WIE KAN NIET MEERIJDEN? Mensen die niet kunnen lachen (zuursmoelen)

Terug naar nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *